Få rådgivning​ før sterilisation eller kastration af din hund

Overvejer du, at få din hund kastreret eller steriliseret? Hos Ølstykke Dyreklinik udfører vi en nænsom og effektiv sterilisation eller kastration af din hund efter grundig rådgivning om dine muligheder og fordele såvel som ulemper ved indgrebet. Samtidig fører vi et bredt udvalg af hundefoder, der kan bidrage til, at du undgår problemer med din hunds pels, eller at den bliver overvægtig, efter indgrebet.

Her på siden kan du læse mere om:

  • Hvordan kastration af din hund mindsker dominerende adfærd
  • Hvornår du bør vælge sterilisation af din hund frem for p-sprøjter

Har du spørgsmål til, om det vil være en fordel for netop din hund at blive steriliseret eller kastreret, er du velkommen til at kontakte os på 47 17 71 18. Du kan også læse mere om, hvordan et typisk indgreb som f.eks. en neutralisering foregår her på siden.

Undgå dominerende og aggressiv adfærd ved at lade din hund kastrere

Der er mange fordele ved at vælge en kastration af din hund, hvis den er udvokset, og du er sikker på, at du ikke senere vil bruge den til avl. Det gælder ikke mindst, hvis du har en familiehund, hvor en rolig adfærd i hjemmet er nødvendig. Mange hanhunde har nemlig tendens til en dominerende adfærd både i forhold til sine ejere og til andre hunde. Dette kan resultere i, at hunden nemmere bliver aggressiv.

Er din hund rask og ung, er der oftest ikke store risici ved at lade den kastrere. Ved indgrebet fjernes dens testikler kirurgisk. Dermed eliminerer du risikoen for, at hunden senere udvikler testikelkræft. Kastrerede hunde har ydermere mindre risiko for at få forstørret prostata. Vælger du kastration af din hund, vil du også ofte opleve, at den dominerende og/eller aggressive adfærd bliver markant mindre.​

Med tidlig sterilisation af din hund mindsker du risikoen for sygdom markant

Allerede når du får en tævehvalp, bør du overveje, om hun skal steriliseres. Det skyldes ikke mindst, at hunhunde typisk har en risiko på 25 % for at udvikle brystkræft med alderen. Denne risiko reduceres til under 1 %, hvis du vælger sterilisation af din hund, før den første løbetid. Vælger du i stedet at benytte p-sprøjter, vil din hund i stedet have øget risiko for brystkræft og en række andre alvorlige sygdomme.

Når du vælger sterilisation af din hund, får du således mange fordele:

  • Du undgår generne ved løbetiden og falsk eller uønsket graviditet
  • Du sikrer din hund imod alvorlige kræftsygdomme og livmoderbetændelse
  • Steriliserede hunde har ofte en bedre livskvalitet og lever længere

Samtidig undgår du, at din hund skal til dyrlæge hver femte måned for at få sin p-sprøjte.

Hvor meget koster en sterilisation eller kastration af min hund?

Når du får steriliseret eller kastreret din hund her hos Ølstykke Dyreklinik, er du altid sikret grundig rådgivning og en kompetent behandling til en konkurrencedygtig pris. Hvor meget selve indgrebet koster afhænger imidlertid af størrelsen på din hund. Dette skyldes, at der er stor forskel på, hvor store mængder bedøvelse og efterfølgende smertebehandling, der er nødvendig, fra en stor til en lille hund.

Kontakt os på47 17 71 18 og hør mere om aktuelle priser på sterilisation eller kastration af netop din hund. I den forbindelse rådgiver vi også gerne, om det er den rette løsning i dit tilfælde.

SE VIDEO OM DYREKLINIKKEN HER

Vi glæder os til at se jer

I denne uge har vi haft besøg af to kreative praktikanter- som har lavet en lille video om hverdagen her på klinikken. Tak for denne gang tøser ;-)

Opslået af Ølstykke Dyreklinik på 26. september 2014

​Firmainformation:

Ølstykke Dyreklinik v/Carsten Mortensen

CVR: 19681084

Adresseinformation:

Rådhus Allé 20

3650 Ølstykke

Kontaktinformation:

Tlf.: 47 17 71 18

Ølstykke Dyreklinik v/Carsten Mortensen
Rådhus Allé 20
3650 Ølstykke
Tlf.: 47177118
CVR: 19681084

Dyreblod@gmail.com