Konsultationer

For priser kontakt klinikken på 47177118​

Vaccination

I Danmark vaccineres der rutinemæssigt imod influenza, stivkrampe og virusabort.

Føl er dækket ind mod sygdommene i de første 5-6 levemåneder, via råmælken fra hoppen, såfremt hoppen er blevet vaccineret en måned før foling. Føllet vaccineres derfor første gang ved 5-6 måneders alderen mod stivkrampe og influenza og igen 4-6 uger senere. Herefter revaccineres føllet 5. månder senere. Derefter vaccineres føllet 1 gang årligt. 

Akupunktur / K-Laser

Heste og ponyer kan undertiden få problemer med muskelspændinger. Disse kan være overfladiske eller dybereliggende. Årsagen til disse spændninger kan være mange og smerterne kan forefindes flere steder på kroppen. Mange heste har gavn af akupunkturbehandling til afhjælpning af muskelspændingerne. 

Eller K-Laser behandlinger, som trænger i dybden og er med til at øge blodcirkulationen i vævet, så hestens egen heling af vævet fremmes.

K-Laser er også særdeles velegnet til behandling af seneskader.

Tandrasp / mundhuleundersøgelse

Hestens tænder vokser gennem hele livet. Sliddet af hestens tænder afhænger dels af det foder, som hesten tilbydes og måden hvorpå foderet præsenteres (gulvhøjde vs. hovedhøjde). Det er derfor fornuftigt at få tjekket hestens tænder årligt, for at sikre sig der ikke opstår problemer med tandsættet. Symptomer på tandproblemer kan være foderspild under foderoptagelsen, hele kerner eller ufordøjede stråpartikler i gødningen, tyggebesvær, kolik, problemer med bidet ved ridning, hovedrysten, vægttab mm. 

Kolik

Kolik er en fællesbetegnelse for smerter i bughulen. Der kan være mange årsager til at en hest har ondt i bughulen, men ofte skyldes det dog lidelser i mave-tarmsystemet. I alvorlige tilfælde kan hesten dø af den lidelse, som forvolder kolikanfaldet. Det er derfor vigtigt at man får undersøgt en kolikhest.

Tegn på kolik kan være skraben med forbenene i jorden, hesten kigger mod flankerne, lægger sig og rejser sig hyppigt, ruller sig, udspilet bug, svedudbrud, problemer med urinering, samt manglende defækering. 

Haltheder

Halthed er tegn på smerter i bevægeapparatet og kan skyldes mange forskellige lidelser. Det er derfor nødvendigt at få undersøgt årsagen til haltheden for at kunne behandle den udløsende årsag korrekt. 

Hudlidelser

Kløe, udslæt, pelstab eller hævelser i huden kan være symptomer på hudlidelser. Der kan være mange årsager til disse, herunder hormonelle forstyrrelser, mangeltilstande, parasitter, bakterier, svampe mm. Der kræves ofte en grundig udredning for at finde den udløsende faktor til hudlidelsens opståen. 

Information

​Ølstykke Dyreklinik v/Carsten Mortensen 

CVR: 19681084

Rådhus Allé 20

3650 Ølstykke

maps Find vej til os her

mobil 47 17 71 18

Klinikkens åbningstider

Mandag - torsdag: kl. 08.00 - 17.30

Fredag: kl. 08.00 - 18.00

Lørdag: kl. 10.00 - 14.00

ur ​Læs mere om vores tider her​​

Seneste nyheder

Se aktuelle tilbud i forretningen.

​​For alle aktuelle tilbud skal varerene afhentes i forretningen

Læs mere her:

Kastration/sterilisation af kat.

Vi har faste pakke tilbud på kastration/sterilisation.

Læs mere her: