Konsultationer

Vaccination

I Danmark vaccineres der rutinemæssigt imod influenza, stivkrampe og virusabort.

Føl er dækket ind mod sygdommene i de første 5-6 levemåneder, via råmælken fra hoppen, såfremt hoppen er blevet vaccineret en måned før foling. Føllet vaccineres derfor første gang ved 5-6 måneders alderen mod stivkrampe og influenza og igen 4-6 uger senere. Herefter revaccineres føllet 5. månder senere. Derefter vaccineres føllet 1 gang årligt. 

Akupunktur

Heste og ponyer kan undertiden få problemer med muskelspændinger. Disse kan være overfladiske eller dybereliggende. Årsagen til disse spændninger kan være mange og smerterne kan forefindes flere steder på kroppen. Mange heste har gavn af akupunkturbehandling til afhjælpning af muskelspændingerne.

Tandrasp / mundhuleundersøgelse

Hestens tænder vokser gennem hele livet. Sliddet af hestens tænder afhænger dels af det foder, som hesten tilbydes og måden hvorpå foderet præsenteres (gulvhøjde vs. hovedhøjde). Det er derfor fornuftigt at få tjekket hestens tænder årligt, for at sikre sig der ikke opstår problemer med tandsættet. Symptomer på tandproblemer kan være foderspild under foderoptagelsen, hele kerner eller ufordøjede stråpartikler i gødningen, tyggebesvær, kolik, problemer med bidet ved ridning, hovedrysten, vægttab mm. 

Kolik

Kolik er en fællesbetegnelse for smerter i bughulen. Der kan være mange årsager til at en hest har ondt i bughulen, men ofte skyldes det dog lidelser i mave-tarmsystemet. I alvorlige tilfælde kan hesten dø af den lidelse, som forvolder kolikanfaldet. Det er derfor vigtigt at man får undersøgt en kolikhest.

Tegn på kolik kan være skraben med forbenene i jorden, hesten kigger mod flankerne, lægger sig og rejser sig hyppigt, ruller sig, udspilet bug, svedudbrud, problemer med urinering, samt manglende defækering. 

Haltheder

Halthed er tegn på smerter i bevægeapparatet og kan skyldes mange forskellige lidelser. Det er derfor nødvendigt at få undersøgt årsagen til haltheden for at kunne behandle den udløsende årsag korrekt.

Hudlidelser

Kløe, udslæt, pelstab eller hævelser i huden kan være symptomer på hudlidelser. Der kan være mange årsager til disse, herunder hormonelle forstyrrelser, mangeltilstande, parasitter, bakterier, svampe mm. Der kræves ofte en grundig udredning for at finde den udløsende faktor til hudlidelsens opståen. 

SE VIDEO OM DYREKLINIKKEN HER

Vi glæder os til at se jer

I denne uge har vi haft besøg af to kreative praktikanter- som har lavet en lille video om hverdagen her på klinikken. Tak for denne gang tøser ;-)

Opslået af Ølstykke Dyreklinik på 26. september 2014

​Firmainformation:

Ølstykke Dyreklinik v/Carsten Mortensen

CVR: 19681084

Adresseinformation:

Rådhus Allé 20

3650 Ølstykke

Kontaktinformation:

Tlf.: 47 17 71 18

Ølstykke Dyreklinik v/Carsten Mortensen
Rådhus Allé 20
3650 Ølstykke
Tlf.: 47177118
CVR: 19681084

Dyreblod@gmail.com